Zinc plates protect the ageing wooden structure of this barn in the French village Notre-Dame-de-Bliquetuit, which was been transformed into a property with its personal spa by Antonin Ziegler.

The Barn by Antonin ZieglerPhotograph is by Antonin Ziegler

Parisian architect Ziegler and his studio chose zinc as a replacement for the weatherbeaten cladding of The Barn residence, which stands on the edge of the wheat field where it was formerly utilised to store fodder for horses.

The Barn by Antonin ZieglerPhotograph is by Antonin Ziegler

The metallic cladding is left untreated in the expectation that a patina will create across its surface and give an impression that the building has constantly been there.

To improve this narrative of mystery surrounding the building’s origins, a young girl dressed in a cape poses with a selection of taxidermy birds and a dog inside the home for a fairytale-inspired photoshoot.

The Barn by Antonin Ziegler

pixiedecor

“In this quite straightforward, rural context, the project intends to be just as rustic, without sophistication or specifics,” said Ziegler, who carried out the project to a budget of €262,000 (£219,000).

“The framework is the fundamental element of the new residence,” he continued. “From the outdoors, it remains partially visible, beneath the zinc envelope, therefore conferring an incomplete aspect to the building, as even though eroded by the surrounding nature.”

The Barn by Antonin Ziegler

The zinc shell has just a couple of windows in its upper storey to sustain the “monolithic” look of an agricultural building.

But the cladding stops brief of the stone foundations to generate a slim window around the ground-floor living spaces before changing direction to light the stairwell in the centre of the building.

The Barn by Antonin Ziegler

The barn’s original wooden framework runs across the windows, which frame views out to the fields as properly as a nearby river and its passing boats.

“The windows and doors are visually understated: the archetypal residence is kept at bay to give rise to yet another kind of habitat, a lot more in maintaining with the surrounding wilderness,” stated the architect.

“A lone crack that pierces the roof and walls therefore offers the project the appearance of a modern ruin.”

The Barn by Antonin ZieglerPhotograph is by Antonin Ziegler

The building’s timber and breeze-block construction is left exposed throughout the 217-square-metre space, which is completed with concrete and tiled surfaces, animal skins and an Eames lounge chair.

Two double-height spaces at either finish of the gabled block host the open-plan living space and an indoor pool.

A master bedroom and a utility space occupy the centre of the strategy at ground level, with four bedrooms positioned directly above in the former hay loft.

The Barn by Antonin Ziegler

“The decision of interior components expresses the very same want for rusticity as the exterior: breeze blocks, battens, exposed concrete slabs, and so on,” stated the architect.

The Barn by Antonin Ziegler

“The bedrooms nestled under the timber operate, like perches, in the location exactly where the hay was stored, permit the ground floor level to be nearly completely liberated of any partitions,” he added.

“This big living area spanning the complete surface of the home locations the occupant in a position exactly where they are surrounded by nature.”

The Barn by Antonin ZieglerPhotograph is by Antonin Ziegler

Antonin Ziegler founded his Paris-primarily based architecture practice, alongside his visualisation studio 213613, in 2012.

Cliffs Impasse by Antonin Ziegler

Blackened timber reading area extends a coastal residence in northern France

Ziegler, who specialises in domestic architecture, previously developed a blackened-plywood library and garage for one more home in northern France.

Photography is by David Bourreau unless otherwise stated.